25-04-2016

PROJECT OP MAAT

Floren heeft samen met architect Paul Vandenbussche  (TEEMA Architecten) een steen ontworpen op maat van het project Sint-Paulusinstituut te Mol.

We hebben hiervoor een extra lang formaat ontworpen, waarbij donkerbruine tinten worden afgewisseld met paarse, zwarte en zilverglans accenten. De oppervlakte van de steen werd zeer sterk opgeruwd. Deze sterk genuanceerde gevelsteen werd verlijmd toegepast in wildverband. De 27.5 cm lengte van de steen accentueert mede de horizontale lijnen van het project.

Door de combinatie van enerzijds een gevelsteen met onregelmatige structuur en genuanceerd kleurenpallet, en anderzijds de frisse kleuren van het glas, streven de architecten volop naar een optimistisch schoolbeeld. De rode vloer in diverse circulatieruimtes past perfect in dit concept.
Specifiek voor dit project werd de gevelsteen ook versmald in muurdikte tot 75mm. Hierdoor bleef er extra ruimte over voor bijkomende isolatie.

LAVA
Dit project stond mee aan de wieg van de ontwikkeling van de Lavareeks, waarbij sterk opgeruwde stenen worden voorzien van diverse extra kleuren.
De standaardsteen is 27.5cm lang, wat de strakke lijnen van de architectuur goed accentueert. Hij heeft een ruw oppervlak, waarbij de bruine basiskleur wordt doorbroken door onregelmatige kleuraccenten.

Voor meer info over de reeds bestaande Lavastenen, klik op onderstaande links

Corvo

Maroa

Lava White